Få og tildel rettigheder

Du skal have rettigheder for at indberette på Virk.

For at få rettigheder skal du i første omgang være tilsluttet NemLog-in/ Brugeradministration. Et system, hvor du kan få, tildele og fjerne rettigheder efter behov.

NemID medarbejdersignatur

Du skal bruge en NemID medarbejdersignatur for at blive tilsluttet NemLog-in/Brugeradministration. Er din virksomhed ikke tilsluttet, får du besked, når du åbner systemet.

Nemlog-in/ Brugeradministration - et katalog over brugere og rettigheder

Man kunne kalde NemLog-in/Brugeradministration et katalog over brugere og rettigheder. Her kan du udpege et antal administratorer for brugerne, der så tildeler medarbejderne de relevante rettigheder.

Vejledninger

PDF filTildel rettigheder

PDF filFå rettigheder til at indberette

Administratorroller

For at få, tildele og fjerne rettigheder skal du have en bestemt administratorrolle i virksomheden.  Når du tilslutter din virksomhed i Nemlog-in/Brugeradministration skal du forholde dig til to typer roller: Administrator for Organisationen og Administrator for Bruger.

Administrator for Organisationen

Administrator for organisationen er den øverste administrator i virksomheden. Der kan være en eller flere Administratorer for Organisationen tilknyttet virksomheden.

Bemærk, at du som Administrator for Organisationen skal udnævne dig selv som Administrator for Bruger. Du kan først tildele rettigheder til andre, når du har begge administratorroller.

Hvad kan en Administrator for Organisationen?

• vedligeholde sin profil og virksomhedens stamdata
  • tildele rollen Administrator for Organisationen til andre
  • tildele rollen Administrator for Bruger til sig selv og andre
  • oprette brugergrupper
  • give erhvervsfuldmagt
  • oprette og vedligeholde konti for Administratorer for Bruger

PDF filTildel rollen Administrator for Organisationen

Bliv Administrator for Organisation og for Brugere

PDF filAnmod om at blive Administrator for Organisationen og for Brugere

Udfyld blanketten blanketten, gem den på din computer og send den til Erhvervsstyrelsen via denne side

Administrator for Bruger

Som Administrator for Bruger kan du tildele og fjerne rettigheder. Du kan også tilføje personer til de brugergrupper, som er oprettet i NemLog-in /Brugeradministration. Er der en bruger, som ikke må logge ind på Virk på din virksomheds vegne, kan du hindre det.

Hvad kan en Administrator for Bruger?

• vedligeholde sin og andres profil
  • tildele rettigheder til sig selv og andre
  • fjerne rettigheder fra andre
  • tilføje brugere til brugergrupper, som er oprettet i Nemlog-in/Brugeradministrationen
  • administrere brugere i brugergrupperne

PDF filTildel rollen Administrator for bruger

PDF filAnmod om at blive Administrator for bruger

Små og større virksomheder

I mindre virksomheder vil den samme person normalt både være Administrator for Organisationen og for Bruger, mens større virksomheder kan have gavn af at tildele de to roller til forskellige personer.

Hvilken browser skal jeg bruge?

Nogle indberetninger fungerer bedst i en bestemt browser. Hvis du oplever at en indberetning driller i en browser, er det en god ide at prøve en anden browser.